#17 Verschil familie mediator en scheidingsspecialist

Verschil Familie Mediator en Scheidingsspecialist

Wat is nu het verschil tussen familie mediation en scheidingsspecialist? Deze vraag krijgen wij regelmatig. In deze aflevering ga ik het daarom met Erik Baijens hebben over het ontstaan van deze specialisatie opleiding bij AMV. Wat was de reden voor ons om dit breed in de markt neer te zetten? Wat maakte dit belangrijk voor ons?

Want een eerste verwarring zien wij vaak al ontstaan bij de verschillen tussen de rollen van een familiemediator en een scheidingsspecialist We duiken dus eens in het protocol van de familie mediation en vertellen je hoe dit in elkaar zit voor een scheidingsspecialist.

Tijdens een scheiding gebeurt er zoveel. Voor alle partijen. Je gaat alle kanten op. Soms zelfs over de kop. Een scheidingsspecialist is de vangrail. Als scheidingsspecialist schrijf je een stukje familiegeschiedenis mee in het leven van mensen aan je tafel. In het bijzonder voor de kinderen.

Het is onze ambitie is om heel goede, en eigenlijk gewoon de allerbeste scheidingsspecialisten op te leiden. Scheidingsspecialisten zijn bezig met het verduurzamen van relaties en begeleiden altijd preventief en op maat. Want goed scheiden is maatwerk. Het vraagt om deskundige begeleiding. Hier zetten wij ons dagelijks voor in!

Luister naar deze podcast als je alles te weten wil komen over het echte onderscheid en de visie die daar aan ten grondslag ligt.

Veel luisterplezier!

Kies hieronder je favoriete player of luister hem op deze pagina!

Hier kun je alle podcasts afleveringen vinden