> Praktische Training

> Jouw rol als professional staat centraal

> PE-punten

Rouw bij Kinderen en Scheiding

Jaarlijks maken zeventigduizend thuiswonende kinderen een (echt)scheiding van de ouders mee. Of de scheiding tussen ouders nu soepel of minder soepel verloopt, het brengt hoe dan ook een verlieservaring voor kinderen met zich mee. Het meemaken van een verlies heeft een grote impact: dit proces noemen we rouwen. Ieder kind beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier, er is daarom niet één goede manier.

Algemeen

De training wordt gegeven door een expert op het gebied van rouw Maurits Groot Kormelink. Na jarenlange ervaring in de hulpverlening heeft Maurits zich gespecialiseerd in mediation en begeleiding bij verlies en rouw. In zijn eigen praktijk is hij werkzaam als psychosociaal verlies- en rouw therapeut, als familie mediator en als gecertificeerd trainer van ‘!JES het brugproject’. Hij zet zich vooral in voor kinderen en ouders die te maken hebben gekregen met een ingrijpend verlies, zoals een scheiding of het overlijden van een dierbare. Naast professional op dit vlak, is hij ook ervaringsdeskundige op het gebied van verlies en rouw: zijn beide ouders zijn op jonge leeftijd overleden. In de training worden al zijn ervaringen als professional en die als ervaringsdeskundige gedeeld.

Uiteraard is er ruimte voor discussie en voor het delen van eigen praktijkervaringen.

Het doel van deze training om jou als professional kennis en handvatten aan te reiken hoe om te gaan met rouwprocessen van kinderen in scheiding.

Programma
Duur en tijd
Voor wie
Locatie
PE-punten
mfn_register_logo-1
ADR-Register-Company-Logo
SKJ_logo-e1525093474269

275,- exclusief BTW
302,50 BTW vrijgesteld

Boek Schei Eens Uit
t.w.v. €19,95
*niet inwisselbaar voor korting

1 trainingsdag

Op aanvraag