Omdat preventie hét verschil maakt!
 Geaccrediteerd door de MfN en ADR

Masterclass Preventieve Mediation Business

Hoe omschrijf je de belangen. Een vakinhoudelijke masterclass van zeer hoog niveau.
Een waardevolle masterclass in het kader van preventieve mediation!

Algemeen

Voorkomen is beter dan genezen
Mediation heeft inmiddels een erkende plaats verworven in de maatschappij als een effectieve manier om conflicten op te lossen, naast of in plaats van gerechtelijke procedures. Mediation kent ten opzichte van andere methoden van conflictoplossing dan ook verschillende voordelen. Een zwak punt blijft echter dat professionals vaak bij een conflict geroepen worden als het al enigszins uit de hand is gelopen en posities - al dan niet geharnast - zijn ingenomen.

Tijdig ingrijpen bij spanningen én het voorkomen
Sluimerende spanningen, moeizame communicatie, een samenwerking die steeds stroever wordt; het leidt af en je verliest je werkplezier. Vaak weet je eigenlijk al een tijdje dat er iets moet gebeuren. Maar hoe bespreek je het als er nog geen echt conflict is? Door hier al (van tevoren) professionals bij te halen kan de kans op een conflict later aanzienlijk worden verminderd door structureel al oplossingen of een bepaalde werkwijze of procedure in te bouwen voor eventuele toekomstige problemen. Hier kunnen we zelfs nog een stap voor gaan zitten: het vastleggen van behoeften, afspraken en verwachtingen in een samenwerking of relatie als alles goed gaat. Echt helemaal aan de voorkant.

Dé toekomst
Bij familiebedrijven, huwelijken, andere samenlevingsvormen, arbeidsconflicten, etc, kan preventieve mediation hoge financiële en emotionele kosten, verstoorde verhoudingen en ingewikkelde procedures voorkomen, onder andere door ook een voorlichtingsaspect in de mediation mee te nemen. Door het gesprek aan te gaan en alle belangen op tafel te krijgen, in de vertrouwelijkheid van de mediation, kan verwarring of escalatie door bijvoorbeeld verkeerde verwachtingen op de langere termijn voorkomen worden.

Binnen een onderneming
De problematiek speelt ook veel vaker dan gedacht in de ondernemerswereld. Twee DGA’s die gaan samenwerken weten vooraf vaak niet wat ze aan elkaar hebben of wat ze van elkaar verwachten. Welke belangen spelen hier? En hoe worden deze belangen onderhouden? Als professional kun je hier een grote rol spelen om dit zowel te begeleiden als gezamenlijk vast te leggen voor daadwerkelijke borging in de samenwerking.

Masterclass
Deze eendaagse masterclass Preventieve Mediation levert je inzichten op die een boost geven om preventieve mediation echt in praktijk te brengen, waarbij je het proces preventief begeleid en afspraken anders worden vastgelegd en onderhouden. Een waanzinnige toegevoegde waarde én een must have masterclass voor iedere professional die wil bijdragen aan duurzame en succesvolle samenwerkingen.

Programma
Duur en tijd
Voor wie
Accreditatie

325,- excl. btw. of 357,- vrijgesteld van btw.

1 dag

Gemiddeld een 9,1

18 januari 2021

Niveau Gevorderd

Wij helpen je graag verder om de juiste keuze te maken!

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a valid phone number.