info@amvopleidingen.nl       T 085 888 4 888
 Omdat preventie hét verschil maakt!
 Geaccrediteerd door de MfN en ADR

Masterclass Preventieve Mediation - Prenups

Hoe omschrijf je de belangen en hoe leg je deze juridisch vast. Een vakinhoudelijke masterclass van zeer hoog niveau. Een waardevolle masterclass in het kader van preventieve mediation!

Algemeen

Prenups is de afkorting voor prenuptial agreement. Hieronder wordt verstaan een contract dat door partners wordt aangegaan vóór het huwelijk of geregistreerd partnerschap, of voor het gaan samenwonen.

Prenups staat voor meer dan het opmaken van een akte van huwelijksvoorwaarden of een samenlevingscontract. De gesprekken geven duidelijkheid over de verwachtingen die partners hebben van hun relatie en we gaan in op concrete aspecten. Bijvoorbeeld wie voor 'de kinderen' zorgt als die er komen.

De aanpak voorkomt veel onvrede en ruzies. En vergroot de kans dat mensen het samen wél redden. Dit laatste is een belangrijk argument om prenups in te zetten bij partners die een samengesteld gezin (gaan) vormen.

In de praktijk blijkt hoe lastig dat is en hoe onvoorbereid stellen daar vaak in rollen. Enkele goede gesprekken vooraf onder begeleiding van een goede mediator over de wezenlijke dingen van je relatie en het leven samen, zorgen voor een veel betere start. En voor betere huwelijksvoorwaarden of samenlevingscontract.

Het is een groot misverstand dat je alleen een mediator inschakelt als er iets misgaat. Een mediator kan  juist te voorkomen dat er iets misgaat. Als mediator weet je precies welke zaken er geregeld moeten worden in de voorwaarden en stel je de goede vragen.

Soms kan het lastig voor mensen lastig zijn om te praten over de verdeling van inkomens en eigen vermogens, etc.  Als mediator creëer je een veilig klimaat waarin mensen alles met elkaar kunnen bespreken.

Programma
Duur en tijd
Voor wie
Data
Accreditatie

250,- excl. btw. of 285,- vrijgesteld van btw.

1 dag

Gemiddeld een 9,1

20 juni 2019 - Papendrecht

Niveau Gevorderd

Wij helpen je graag verder om de juiste keuze te maken!

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a valid phone number.
× Heb je een vraag? WhatsApp ons