Ouders hebben de sleutel

Steeds meer professionals zetten zich in voor goede scheidingsbegeleiding. Steeds meer professionals gaan ook voor het belang van het kind binnen een scheiding. Toch trainen we nog te weinig op het stuk oudercommunicatie zodra het om de kinderen gaat.

Als we het voor het kind beter willen maken, ligt die sleutel bij de ouders.

Wellicht herken je het wel, hoe snel het ’belerend’ over kan komen zodra het over je eigen kind gaat. Een gesprek met een leerkracht, waarin er iets over je kind wordt gezegd. Bij scheiding ligt dit mogelijk nog complexer. Eén ouder kan zich gesterkt voelen en de ander misschien juist afgevallen, op hetzelfde stuk. Toch is het ook hun gemeenschappelijke belang. Hoe krijg je ze nu vanuit het patroon in ex partnerschap naar hun ouderschap? Hoe kun je neutraal en positief opbouwend dit gesprek aangaan, in het belang van het kind?

Dit thema staat centraal in onze training ouder communicatie. 

Communicatie met ouders rondom de positie van een kind in scheiding is een cruciaal onderdeel binnen een scheidingsproces.

De training wordt gegeven door Erik Baijens en Iris Gündel om zo de combinatie van scheidingsbegeleiding bij ouders en kinderen binnen scheiding te kunnen bieden. Met deze twee ervaren trainers bundelen we verschillende expertises om zo het maximale uit twee werelden te verenigen.

Review deelnemers

“Een training met inhoud, ervaren trainers die interactie met de cursisten zoeken. Een mooie combi tussen informatie, oefenen van gesprekstechnieken en ruimte voor een gesprek en delen van ervaringen. Trainers wisselen elkaar goed af en vullen elkaar aan wat zorgt dat het prettig is om deel te nemen. Julie- Ambulant hulpverlener jeugdzorg

“Een training die je meteen mee kan nemen in je eigen werk en ook echt kan toepassen. Oftewel heel praktisch. De manier van trainen is erg interactief in een veilige setting. Dit zorgt ervoor dat je zelf goed aan het denken wordt gezet en je leert van elkaars expertise. De wisselwerking tussen Iris en Erik is erg fijn en ze zetten een erg goede sfeer weg samen. Ze zijn ook beiden zeer kundig en nog belangrijker, ze zijn in staat hun kennis en ervaring goed over te brengen! Ik ben naar huis gegaan met veel nieuwe inzichten en kennis die ik mee neem in mijn werk! Femke – Scheidingsbemiddelaar