Online Basis Mediation Opleiding

Live, Interactief Online Leren met Twee Praktijkdagen op Locatie
Startdata 11 januari

Ben jij klaar voor het trainen van deze tijd?
Uiteraard bieden wij ook onze opleidingen aan in bijeenkomsten op doordeweekse dagen, met vaste groepen bij elkaar. Hiernaast bieden wij nu ook onze vernieuwde aanpak: studeren op afstand!

Aan het einde van de live online opleiding vinden er drie praktijkdagen op de trainingslocatie plaats. Deze dagen staan volledig in het teken van het trainen van vaardigheden.

Deze aanpak combineert de flexibiliteit van thuisstudie met de zekerheid van persoonlijke begeleiding, ondersteund door onze geavanceerde online leeromgeving én praktijkdagen. Integreren van het geleerde: toepassen en experimenteren.

Live Online en Interactief Leren met persoonlijke begeleiding 

De kwaliteit en de inhoud is exact hetzelfde

Inclusief twee praktijk/ vaardigheden dagen 

Bonus: online oefenexamen

ADR en MfN geaccrediteerd

Mediator worden met een eigen praktijk

Mediationtechnieken en vaardigheden toepassen in je werk

Deze podcast is voor ondernemende mediators, scheidingsprofessionals en kindercoaches. Die zich iedere dag inzetten om de wereld weer een beetje mooier te maken. In deze podcast gaat Marjon de Vroomen in gesprek met Karen Verhoef en Erik Baijens. Onze hoofdtrainers van de mediation opleiding. Als AMV bieden wij al langere tijd veel ook online aan.
Nu ook de basismediation opleiding. Hierover gaan we in gesprek, want hoe gaat dit precies in zijn werk?

Je kunt de podcast ook luisteren op

Mediator worden?

 Mediation is een veelzijdig en uitdagend vak om de communicatie tussen mensen beter te laten verlopen.
Mediation kun je als vak inzetten maar je kunt mediationvaardigheden ook binnen je eigen werkzaamheden uitoefenen.
Het grote voordeel is dat gesprekken zowel aan tafel als ook online gevoerd kunnen worden. Een inspirerend vak van kennis, attitude én vaardigheden.

"Een beroep met toekomst."

Mediation Biedt Perspectief

Als mensen er samen niet meer uitkomen biedt mediation perspectief. Een mediator is onafhankelijk en geeft elke partij de gelegenheid om emoties, wensen en belangen in te brengen.

Zo komen mensen op een verantwoorde manier weer tot werkbare en toekomstgerichte afspraken omdat ze zélf een oplossing voor hun conflict creëren. Een mediation proces verloopt vaker soepeler, sneller en heeft daardoor een beter eindresultaat tot gevolg. Echt een win-win situatie.

Mediation Neemt Toe

De populariteit van mediation is enorm aan het toenemen. Een mediator wordt steeds vaker gevraagd vanwege de lagere kosten én vanwege de duurzame en werkbare oplossingen voor alle betrokkenen.

Als mediator heb je een dienst waarmee je écht het verschil maakt voor mensen.

Waarom een Live Online Mediation Opleiding

Vanuit ons opleidingsinstituut signaleren wij dat er een grote behoefte is aan live online leren. Dit ligt voor ons als gedachtegoed ten grondslag aan het Live Online Opleiden.

Een klassikale opleiding waarbij je misschien een eind moet reizen, is niet altijd meer de ideale oplossing. Zo zie je in deze tijd de e-learning als manier van opleiden, maar helaas mist hier wel de interactie met de trainer of met andere deelnemers. Juist die interactie maakt het zo waardevol voor je leerproces!

Onze opleiding bestaat uit een innovatieve didactiek waarin de voordelen van e-learning én klassikaal opleiden bijeenkomen. De voordelen van didactiek én techniek. De inhoud van de opleiding wordt in hapklare brokken aangeboden. 

Het kan op elke gewenste locatie, maar juist mét live interactie tussen de trainer en de deelnemers (voordeel van klassikaal onderwijs). Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding.

"Live Online leren is de nieuwe werkelijkheid geworden."

 

Voordeel Live Online Leren

Onze reguliere opleidingen vinden plaats op locatie in Papendrecht. Iedereen reist er naartoe voor een of twee dagen. Bij Live Online Leren blijft iedereen op z’n eigen plek, op het werk of thuis of waar dan ook. Als er maar een computer en internet is. Je komt bij elkaar in een online meeting.

Het voordeel en de meerwaarde van live online leren is de interactie met andere deelnemers. De online-opleidingen zijn live én interactief, niet te verwarren met een e-learning of videocursus.

Het is alsof je met de trainer en andere deelnemers in een trainingsruimte zit – maar dan virtueel. In de ‘virtuele trainingsruimte’ zie je bijvoorbeeld een PowerPoint, een whiteboard en/ of een flipover. Via jouw laptop of computer met webcam, maak je contact met de trainer en andere deelnemers. Hierdoor kan je al jouw vragen stellen, laagdrempelig ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.

Deze prachtig efficiënte combinatie zorgt voor optimale leerresultaten én veel plezier. Onderling contact geeft immers veel energie. 

We zetten diverse werkvormen in, we laten groepen afzonderlijk oefenen met elkaar en de trainer biedt alle expertise en feedback over de materie.

 

 

Wat krijg je

Er vinden 7 Live Online bijeenkomsten plaats. Per bijeenkomst worden er 4 sessies per dag gegeven. 1 sessie duurt 1,5 uur. Je volgt de live online sessies met een groep mededeelnemers én een vaste trainer. Van jou als deelnemer verwachten we een actieve deelname tijdens de sessies.

✓  Totaal 42 online lesuren. 
✓  Ter voorbereiding op een volgend lesblok (2 dagen) moet je rekenen op gemiddeld 2 uur thuisstudie.
✓  Je krijgt toegang tot de AMV Online Leeromgeving.
✓  Je volgt 3 praktijkdagen op de trainingslocatie in Papendrecht.
✓  1 praktijkdag is met trainingsacteurs.
✓  Tijdens de vaardighedendagen neemt de praktijk een centrale plek in.
✓  Je volgt daarnaast twee keer een (online) intervisie bijeenkomst.

Na het volgen van de basis mediation opleiding heb je je competenties als professioneel mediator ontwikkeld en beschik je over diepgaande kennis van het mediationproces en beheers je verschillende mediation methodieken.

Online Leeromgeving

Een leeromgeving boordevol kennisinhoudelijke video’s, handige checklists, materiaal voor intervisie, overeenkomsten, conceptcontracten en relevante documenten.

Onderwerpen


Plaats van mediation binnen de maatschappij
ADR - Anders dan Recht
Onderhandelen Mastenbroek en Harvard
Kenmerken Mediation
7 V’s binnen mediation
Indicatoren/ contra indicatoren mediation
Probleem Scheiden van de mensen
Man / Vrouw diversiteit
Hoe herken en erken je emoties
Vraagtechnieken
BATNA, WATNA en ZOPA
Onderhandeling

Onderwerpen


Mediation fase – voorbereiding
Mediation fase - opening
Mediation fase - exploratie
Mediation fase – besluitvorming
Mediation fase – draai en categorisatie
Mediation fase – onderhandeling
Mediation fase - afronding
Escalatieladder van Glasl
De rol van emoties binnen mediation
Assessment met acteurs
Voorbereiding live of videoassessment
Voorbereiding theorie-examen

Onderwerpen


Behandeling van de aspecten
Beroepsethiek van de mediator
Juridisch kader
Mediationovereenkomst
Vertrouwelijkheid
Honorarium/kosten
Vaststellingovereenkomst
Aansprakelijkheid/verzekering
Ethiek/ Neutraliteit
Mediation Reglement en gedragsregels
Klacht- en tuchtrecht

“Waar mensen zijn, ontstaan onvermijdelijk ergernissen en conflicten."

Ontmoeten, verdiepen en ondernemen

Dat is waar wij als opleider voor staan én voor gaan. Wij geloven in de waarde van professionele mediation en de kansen die dat biedt voor mensen, organisaties én voor de samenleving.

"Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid."

 

Wat heb je nodig

Het online klaslokaal biedt de unieke mogelijkheid om elkaar live te spreken en te zien, terwijl je hier niet voor hoeft te reizen.
Een computer of laptop met een stabiele internetverbinding.
Een rustige werkplek.
Eventueel een headset of oortjes met een microfoon.
Een webcam.

Persoonlijke aandacht

We leven in een tijd waarin de traditionele manier van werken en leren onderhevig is aan continue veranderingen. We willen een leven lang leren en ons ontwikkelen, op de momenten dat het ons uitkomt en op elke locatie waar we ons bevinden. We willen efficiënter leren, het liefst voor minder geld, maar wel met veel rendement. We werken met kleine groepen, zo kunnen we maximale persoonlijke aandacht bieden.
Live Online Leren met twee praktiijkdagen biedt uitkomst.

 

Mediation is een veelzijdig vak

Aan een basis mediation opleiding heb je niet alleen iets als je een mediationpraktijk wil beginnen. Ook op de werkvloer kunnen deze mediationvaardigheden juist goed van pas komen.

Mediaton is een interessant, inspirerend en veelzijdig vak waarbij je optimaal gebruik maakt van communicatieve en conflict hanterende vaardigheden. Je voorkomt dat mensen in een conflict belanden of helpt ze eruit te komen als ze al een conflict hebben. Mediators hebben daarvoor allerlei gedrags- en vaardigheidstools.

Mediators zijn werkzaam binnen diverse zaken, van o.a. (echt)scheidingen, familieconflicten, arbeidsconflicten of burenruzies. Maar een mediator kan ook preventief werken en bijvoorbeeld helpen bij de samenstelling van een team, of bij andere nieuwe samenwerkingen. Een goede mediator creëert uiteindelijk een win-winsituatie voor alle betrokkenen. Het werk is divers, geen dag hetzelfde en het altijd uitdagend.

De mediation opleiding is zowel geschikt voor mensen die mediator willen worden, maar ook erg waardevol voor bijvoorbeeld leidinggevenden, vertrouwenspersonen en klachtbemiddelaars, die deze vaardigheden veelvoudig kunnen inzetten binnen hun functie.

“Met mediation voorkom je verdere escalatie.”

Is deze opleiding geschikt voor jou?

 

Je wil als mediator starten of je bedrijf naar de volgende stap brengen.

Je hebt ambitie en wilt jezelf continu blijven ontwikkelen.

Je wil jezelf expert in jouw vakgebied noemen.

Al onze mediation opleidingen zijn erkend, zodat je ook toe kunt treden tot het MfN- en ADR-register.

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.

Je wil mediationtechnieken en vaardigheden toepassen in je werk.

Je bent bereid om er 100% voor te gaan.

“Van vernieuwend leren tot specifieke vakinhoud.”

Voordelen op een rij

 ✓ Live contactmomenten; efficiënter en effectiever.
Innovatief en interactief onderwijs.
Succesvolle combinatie van onderwijsvormen.
Tijdwinst en gemak; geen reistijd (en kosten) en vanuit huis te volgen.
Contact houden via het leerplatform, ook na de training/ bijeenkomst.
Kennis direct toepasbaar in de praktijk.
Integreren van het geleerde: toepassen en experimenteren.
Persoonlijke begeleiding.
  Stillere deelnemers zijn online vaak actiever.
  Extra mogelijkheden voor maatwerk.
  Interactie en meer contactmomenten voorkomen uitval.

 

BELANGRIJK

Online Basis Mediation Opleiding

Per 1 januari 2021 wordt het aantal lesdagen naar 10 dagen gewijzigd.
Je krijgt een digitale lesreader, de volledige online leeromgeving én twee praktijkdagen op onze locatie in Papendrecht.

 

Datum en Investering Opleiding

Startdatum 2021

Start Januari 2021
maandag 11 januari 2021

dinsdag 12 januari 2021
donderdag 28 januari 2021
vrijdag 29 januari 2021
maandag 8 februari 2021
dinsdag 9 februari 2021
donderdag 25 februari 2021

vrijdag 26 februari 2021 Praktijkdag in Papendrecht
maandag 8 maart 2021 Praktijkdag in Papendrecht
dinsdag 9 maart 2021 Praktijkdag in Papendrecht

Investering 2021

Jouw investering voor de online variant is 2750,- excl. btw of 3025,- vrijgesteld van btw.

Het prijsverschil met de opleiding op locatie zit in de kosten voor locatiehuur en arrangementskosten.

De kwaliteit én de inhoud van de opleiding is vanzelfsprekend exact hetzelfde! 

Deze literatuur schaf je zelf aan:

Handboek mediation (Druk 6).
Ook in e-book variant verkrijgbaar.

Juridische aspecten van mediation.
Ook in e-book variant verkrijgbaar.

€ 2750 ex. btw.
*(voor studenten is er een speciaal aangepast tarief. Bel of mail ons gerust hierover.)

“AMV biedt het volledige opleidingstraject van mediator, tot scheidingsspecialist, tot ondernemer aan.”

Wil jij de Live Online Basis Mediation Opleiding volgen?