Ondernemen als professional

In het Ondernemers Groei Traject richten wij ons op de mens achter de ondernemer. Van doelen naar strategie. Zowel online als offline slaan we de handen, de netwerken én de expertise ineen om jouw bedrijf te verwezenlijken vanaf een optimaal fundament.

Het ADR-register heeft de mogelijkheid om een mentoraat te volgen. Je hoeft dan geen video of live assessment te doen om je uiteindelijk wel als full certified mediator te registreren. Een theorie-examen is hier wel een voorwaarde. Het mentoraat biedt associate certificaathouders van het ADR Register de mogelijkheid om full certified professional te worden. *Het Ondernemers Groei Traject mag aangemerkt worden als mentoraat.

Concreet stappenplan

Persoonlijke 1 op 1 begeleiding en coaching

Ondernemen met impact en plezier

Voor mediators, coaches, kindercoaches (KSM) en scheidingsspecialisten

Ga jij voor ondernemerschap

Jij bent er klaar voor de volgende stap te zetten. Je gaat voor ondernemerschap. Er komt veel op je af: je wil een website, een logo, goede teksten. Je dient alles goed te organiseren bij de KvK, je wil je bedrijf online goed positioneren, en ga zo maar door. Het moet allemaal kloppen. En natuurlijk wil je doen waar je het allerbeste in bent, waar je de meeste energie uit haalt. Tegelijkertijd wil je er ook mee verdienen. En hoe haal je nu (meer) klanten binnen? 

"Want alleen goed zijn in je vak maakt je immers nog geen ondernemer."

 

Als mediator, coach of scheidingsspecialist heb je een dienst waarmee je echt het verschil maakt voor klanten.

Je hebt ideeën in overvloed, de mogelijkheden zijn eindeloos. Toch zien wij vaak hoeveel lastiger het kan zijn in de praktijk, om de gewenste klanten te bereiken en te binden. En eerlijk is eerlijk, een goed aanbod verkoopt niet zichzelf.

 • Welke stappen zet je eerst?
 • Welke aanpak kies je voor de groei van jouw bedrijf?
 • Wat draagt jouw ondernemerschap bij aan jouw persoonlijke doelen in het leven?

Van hieruit kunnen we een strategie bepalen met elkaar. Want met de antwoorden op deze en vele andere vragen, bepalen we samen de koers naar jouw doelstellingen. Als ondernemer voel je creatie drang, heb je doorzettingsvermogen nodig en brengt veerkracht je verder. Blijven doorgaan, ook als het even tegenzit.

"Met de juiste koers kan je ondernemen met impact én plezier."

Waarom het Ondernemers Groei Traject

Vanuit ons opleidingsinstituut zien wij vele cursisten starten met een eigen bedrijf. Wij herkennen deze beginfasen, de behoefte aan een blik van buitenaf, de onzekerheid die gepaard gaat met twijfels of je de juiste strategie kiest.

Dit ligt voor ons als gedachtegoed ten grondslag aan het Ondernemers Groei Traject.

Want hoe uitdagend is het, om er echt achter te komen wie jij bent als ondernemer, waar je voor staat, én waar jouw bedrijf voor staat. In dit traject begeleiden we jou door verschillende stappen om jouw authentieke boodschap te vinden, hoe je een onderscheidende positie in de markt inneemt, hoe je zichtbaar wordt. Zo kun jij jouw bedrijf verwezenlijken en naamsbekendheid opbouwen vanaf een goed fundament.

Wij richten ons op de mens achter de ondernemer. Onze pijlers zijn van daaruit ook inspiratie, motivatie en plezier maken. Waarbij hard werken deze machine laat draaien.

"We werken van dromen naar doelen, van doelen naar strategie, van denken naar doen."

Hoe doen wij het?

Tijdens het Ondernemers Groei Traject gaan we intensief samenwerken, zodat jij vanuit de juiste mindset je doelen gaat halen.

Wij gaan in op belangrijke thema’s en wij zijn jouw klankbord en vraagbaak. Jij werkt aan je eigen business en kun je ons alle vragen stellen.

Vanuit drie modules helpen wij je stap voor stap verder in het ondernemerschap. Er is een ondersteunende online omgeving. Je leert het vak van twee doorgewinterde gepassioneerde ondernemers. Je krijgt diverse online opdrachten en video’s om stapsgewijs te implementeren in je bedrijf. We volgen hierin een methodiek die structuur biedt, maar meer dan genoeg ruimte biedt voor jouw eigenheid als ondernemer.

"Wij benutten ons professionele netwerk optimaal."

Modules

Een module bestaat uit video’s, (kennis)documenten, checklists en opdrachten.

Jij als ondernemer

module 1


In deze module staat inventariseren centraal.

 • De Persoonlijke Identiteit Test.
  Met deze test meet je de volgende persoonlijkheidskenmerken: leiderschap, conflicthantering, samenwerking, flexibiliteit, emotionele stabiliteit, prestatiegerichtheid en zorgvuldigheid. 
 • Zelfkennis is key.
 • Blokkades.
 • Versterken van je drijfveren en missie.
 • Creëren van de juiste mindset.
 • Haalbare doelen stellen.
 • Vergroten van je persoonlijke effectiviteit.
 • Keuzes maken.
 • Ontwikkelen van je eigenheid als ondernemer.
 • Aan de hand van onze methodiek krijg je praktische handvatten en inzichten waarmee jij jezelf verder helpt in de richting die jij voor ogen hebt én bij jou past.
Jouw onderneming

module 2


In deze module staat richting geven centraal.

 • Waardebepaling.
 • Missie, Visie en Strategie.
 • Businessplan en verdienmodellen.
 • Jouw ideale klant.
 • Onderzoek behoeften van je doelgroep.
 • Kennis van je doelgroep, concurrenten en de markt.
 • Werkproces van je (potentiële) klant in kaart brengen.
 • Productaanbod.
 • Tarief bepaling.
 • Het creëren van klantbeleving.
 • Financiële aspecten rondom bedrijfsvoering. 

Van denken naar doen

module 3


In deze module staat realisatie centraal.

 • Pitch afstemmen op diverse doelgroepen.
 • Sales en Marketing.
 • WHIDA model.
 • Netwerkgesprekken.
 • Het vinden en binden van een goed netwerk.
 • Uitvoering en monitoren van je plannen.
 • Tijdens het gehele traject kun je terugvallen op de expertise van de coaches en mentoren. Zo blijf jij “on track” om je businessplan echt tot uitvoering te brengen.

 

““Wij werken graag met mediators, coaches en scheidingsspecialisten die persoonlijk én zakelijk willen groeien."

Ontmoeten, Verdiepen én Ondernemen

Dat is waar wij als opleider voor staan én voor gaan. Wij geloven in de waarde van professionele mediation en de kansen die dat biedt voor mensen, organisaties én voor de samenleving. 

Sparren en brainstormen is een goede manier om geïnspireerd te blijven, je eigen ambitie verder aan te wakkeren, elkaar te prikkelen, uit te dagen, met elkaar mee te denken en te netwerken.

Wat levert het jou op

Zelfkennis.
Business plan.
Scherpe focus.
Heldere richting.
Actieplan.
Doelgroep en klant zijn helder.
Strategie.
Vertrouwen.
Rust, structuur en overzicht.
Netwerk.

Persoonlijke aandacht

We dagen je om het beste uit jezelf te halen, zowel persoonlijk als zakelijk! Om je te helpen, te activeren en te prikkelen om echt in actie te komen. We vinden het belangrijk om jou te kennen, te weten wat je bezighoudt en hoe we je daarbij zo goed mogelijk kunnen helpen.
We vertellen wat we zien dat jij niet ziet.
We houden je scherp. 

Ondernemen

Welke stap gaat jou nu echt vooruithelpen? Wat is nu een slimme aanpak voor de groei en opbouw van jouw bedrijf? Wat draagt jouw ondernemerschap bij aan jouw persoonlijke doelen in het leven? Pas als je daar antwoord op hebt gegeven kun je een doel stellen en een strategie bepalen voor jouw bedrijf.

Ondernemerschap vraagt om een combinatie van eindeloze inspiratie en creatie drang enerzijds en doorzettingsvermogen en veerkracht anderzijds, om telkens weer op te staan als het tegenzit.

Erik Baijens en Marjon de Vroomen

Zij zijn de ondernemers, de inspirators en de visionairs van het opleidingsinstituut.Om een goedlopende praktijk te bouwen heb je naast een professionele opleiding en nascholing, vooral kennis van ondernemen nodig. Wij helpen jou het bedrijf te realiseren, hoe jij het écht voor ogen hebt.

Hun persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat het traject je echt meer gaat opleveren dan je verwacht. Als ondernemer heb je moed nodig, passie voor je vak én een hart voor je klanten. De meeste ondernemers hebben half niet door wat voor een positieve impact zij hebben!

"Het is onze passie om mensen te inspireren en inzicht te geven zodat ze het beste uit zichzelf én uit hun bedrijf halen."

“Omdat ondernemen meer is dan alleen je passie volgen.”

Is dit traject geschikt voor jou?

 

Je wil als mediator, coach, scheidingsspecialist of kindercoach (ksm) starten of je bedrijf naar de volgende stap brengen.
Je hebt ambitie en wilt jezelf continu blijven ontwikkelen.
Je durft jezelf een expert in jouw vakgebied te noemen.
Je neemt 100% de verantwoordelijkheid voor jouw leven en de impact daarvan.
Je staat open voor nieuwe inzichten en groei.
Je bent bereid in jezelf en je bedrijf te investeren.
Je neemt verantwoordelijkheid voor je leerproces.
Je hebt een doel voor ogen.
Je wil je bedrijf tot een succes maken.
Je wil je persoonlijk leiderschap vergroten.
Je durft hardop te twijfelen.
Je bent niet bang voor kritische vragen.
Je hebt een ja-en mentaliteit.
Je bent bereid tijd, energie en aandacht in jezelf te investeren.
Je wil verdieping, inspiratie en geen quick fixs.
Het Ondernemers Groei Traject kan worden aangemerkt voor het ADR Mentoraat.

“Het draait niet om omzet maar om inzet.”

AMv Opleidingen

Wij werken graag met (startende) ondernemers die in zichzelf én hun bedrijf durven te investeren omdat ze weten dat dit nodig is voor groei. Ondernemers die uit hun comfort zone durven te stappen en toe zijn aan de volgende groeistap (of sprong) op persoonlijk én zakelijk vlak.

Wij gaan je coachen en delen al onze kennis en tips met je. We kijken en denken mee met je businessplannen, je verdienmodel, je marketing en niet te vergeten je mindset! Persoonlijke coaching & samen sparren met ons. We plannen diverse online coaching calls om je accountable te te houden

Het maakt niet uit of je business al up & running is of dat het nog in de kinderschoenen staat. Er is altijd ruimte voor groei! Dit traject is voor ondernemers die zowel op persoonlijk als zakelijk vlak willen groeien, zonder dat ze zichzelf voorbijlopen!

Wat krijg je allemaal

Betalen in termijnen
met persoonlijke begeleiding

645,- 4 termijnen
 • Toegang tot diverse modules - online omgeving
 • Lesvideo's
 • Documenten
 • Werkboeken
 • Checklists en opdrachten
 • De Persoonlijke Identiteit Test (PIT)
 • Persoonlijke 1 op 1 begeleiding (10 uur coaching)
 • Actiegerichte planning
 • Betaling in 4 termijnen (totaal 2580,- excl. btw)

MEEST GEKOZEN!
met persoonlijke begeleiding

2450,-
 • Toegang tot diverse modules - online omgeving
 • Lesvideo's
 • Documenten
 • Werkboeken
 • Checklists en opdrachten
 • De Persoonlijke Identiteit Test (PIT)
 • Persoonlijke 1 op 1 begeleiding (10 uur coaching)
 • Actiegerichte planning
 • Betaling in 1 keer (2450,- excl. btw)

Zonder persoonlijke begeleiding
.

750,-
 • Toegang tot diverse modules - online omgeving
 • Lesvideo's
 • Documenten
 • Werkboeken
 • Checklists en opdrachten
 • De Persoonlijke Identiteit Test (PIT)
 • Actiegerichte planning
 • Betaling in 1 keer 750 ex btw.

ADR Mentoraat
** Het Ondernemers Groei Traject kan worden aangemerkt voor het ADR mentoraat.**

Persoonlijk Coaching Traject

Er bestaan geen toverformules die altijd werken. Iedere ondernemer én onderneming moet het vermogen hebben zich steeds weer aan te passen aan de omstandigheden.

Doen, doen, doen is ons motto. Plannen maken is leuk, hak deze plannen op in kleine stukjes en ga het dan ook echt doen.

“Omdat succes geen toeval is.”

Wil jij een mediation-, kinder- of scheidingspraktijk starten?