Ondernemen AMV-Opleidingen

Zelfstandig ondernemers hebben de vrijheid om hun eigen uren in te delen, hebben geen directe baas die met ze meekijkt en bepalen zelf hun tarieven om succesvol te zijn. Tenminste, zolang klanten je weten te vinden en je ze kunt overtuigen met wat je te bieden hebt. De krachtigste manier van overtuigen als zelfstandige? Bewijs wat je belooft.

Beloof niet zomaar dat je de partijen als mediator nader tot elkaar laat komen, beloof niet zomaar dat je de beste loodgieter bent en beloof niet zomaar dat je een fris website-ontwerp kunt maken voor je klanten. Bewijzen, dat is waarmee je overtuigt.

De loodgieter waar het dak lekt

Niemand schakelt een loodgieter in waar het dak thuis lekt, ook al heeft die zelfstandige het nog zo druk met opdrachten voor andere klanten. Je wilt het bewijs dat je kunt rekenen op goed werk, binnen iedere branche en met betrekking tot iedere opdracht.

Denk daarom goed na over het bewijs dat je kunt leveren om aan te tonen dat je inderdaad kunt wat je belooft. Een SEO tekstschrijver die zelf niet vindbaar is slaat een raar figuur, zoals een opleider die niet doorlopend zelf bij leert en nieuwe trainingen of cursussen ontwikkeld.

Dit geldt zowel voor startende mediators als voor alle andere startende ondernemers en zelfstandigen die goed van start willen gaan.

Heb je plannen en wil je nieuwe klanten aan gaan spreken door ze effectief te overtuigen van je kunnen? Zoek dan naar manieren om aan te tonen dat je kunt leveren wat je belooft, bijvoorbeeld om dat via je website te presenteren.

Bewijs op de website

Behaalde je certificaten of onderscheidingen binnen je vakgebied? Het zijn belangrijke vormen van bewijs, om aan te tonen dat je kunt wat je belooft.

Zijn je huidige klanten tevreden? Vraag ze om een review (met naam en toenaam) en plaats die op de website. Geef aan dat je bent aangesloten bij een branche-vereniging of welke cursussen en trainingen je hebt gevolgd. Toon de resultaten van je inzet en gebruik voor- en na-situaties om jouw inbreng duidelijk te maken.