Moeiteloos een informatiegesprek voeren

Je mediation opleiding is afgerond. En je hebt zin om aan de slag te gaan. Of misschien ben je al gestart als mediator. Je hebt misschien al een aantal informatiegesprekken gevoerd die nou bepaald niet echt een succes waren. Je wilt je verdiepen hoe je beter een informatiegesprek kunt voeren. Want zonder klanten immers geen bedrijf.

Algemeen

Ineens is daar het moment, er komt een (allereerste) aanvraag binnen via je website of je telefoon gaat en je hebt een klant aan de lijn………! SLIK! Je adrenaline stijgt, nu gaat het echt gebeuren! De volgende gedachten gaan door je hoofd:

Weet ik wel genoeg?
Wat gaat de opbouw van mijn gesprek worden?
Had ik maar een checklist.
Heb ik alles echt op orde?
Waar ga ik het gesprek voeren?
Welke onderwerpen mag ik beslist niet vergeten?
Wat als de klant weerstand heeft?
Hoe rond ik het gesprek af?
Hoe zet ik de principes van know, like and trust in?

“Verkopen…..is niet zo mijn ding”

Want eerlijk is eerlijk, dit is ook het moment waarin je toch je mediationtraject gaat verkopen. En daar begint voor (startende) mediators vaak de stress. Verkopen… hmmmm?

Veel mediators vinden het namelijk ontzettend moeilijk om tot een “deal” komen in het informatiegesprek, zodat klanten JA zeggen op het mediationtraject. Voor veel mediators zelfs een “gehate” vaardigheid en tegelijkertijd de aller-allerbelangrijkste!

Mediators willen graag mensen helpen en vinden het lastig om daar (goed) geld voor te vragen. Juist omdat mensen aan hun tafel vaak in een moeilijke fase zitten. De kunst is dan ook om te verkopen vanuit je hart!

“Tegenwoordig ben ik niet meer bezig met ‘verkopen’ en zie het ook niet meer als noodzakelijk kwaad. Ik voer nu het gesprek waarvan ik weet dat ik er voor mijn klant ben. Zuiver en vanuit mijn hart.” – Reactie cursist AMV

Tijdens deze praktische en interactieve dag gaan we aan de slag om structuur aan te brengen in een informatiegesprek, zodat jouw eerste klant straks echt een feit is.

“WHEN YOU ARE IN BUSINESS, YOU ARE IN SALES”

Mijn Eerste Klant
Ook wij zijn begonnen met een eerste klant en ik kan je vertellen dat dat gesprek niet echt lekker liep. Het leek meer een spreekbeurt. Zonder echt aan te sluiten bij de klanten, dreunde ik het riedeltje op wat ik destijds had geleerd en had voorbereid, want ik was als de dood dat ik ook maar iets zou vergeten tijdens het gesprek. Wat natuurlijk ook gebeurde!

Ik was compleet uit verbinding en eerlijk is eerlijk dat voelen klanten natuurlijk aan. Er was onvoldoende vertrouwen en draagvlak om bij mij de mediation te doen. Logisch!

First things First
Het moment dat de eerste klanten echt volmondig ja zeiden staat mij nog zó voor de geest. Toen begonnen er weer andere radertjes in mijn hoofd te ratelen. EUH…..hoe ga ik nu verder met het traject? Want dan gaat het inventarisatiegesprek starten hahaha.

Maar goed first things first……eerst goed worden in het voeren van een informatiegesprek zodat mensen alle vertrouwen in jou als mediator hebben en met jou door willen gaan!

Jij als Mediator
Want als jij weet en tot in je tenen voelt dat je écht van waarde bent dan voelt een ander dat ook en dan ben je magisch aantrekkelijk. Dat schept vertrouwen bij mensen, dan gaan ze met je mee. En dan zul je ál die mensen kunnen helpen waarvoor jij juist mediator bent geworden. Simpeler dan dat kunnen wij het niet voor je maken!

Jouw Succes is ons Succes
Wij staan bekend om onze resultaatgerichtheid en doen geen dingen die niets opleveren. Wij willen per se dat onze cursisten goed resultaat halen. Dat vinden wij belangrijk omdat dat ook op ons afstraalt. Jouw succes is ons succes. Wij houden niets voor je achter en delen ongelimiteerd al onze kennis met jou.

We zullen onbelangrijke details overslaan en ons alleen richten op datgene wat je nodig hebt om een informatiegesprek goed te voeren zodat jij hierin meer vertrouwen krijgt. Dit gaat zorgen voor meer klanten, meer groei, meer omzet!

Wij beloven je, je gaat écht met veel inspiratie én structuur naar huis.

“ZAKELIJK SUCCESVOL ZIJN EN NIET VERKOPEN GAAN HELAAS NIET SAMEN”

 

 
 
 
 
 
 
Programma
Duur en tijd
Voor wie
Data
Investering

325,- excl. BTW
357,- vrijgesteld van BTW

1 dag

Gemiddeld een 9,1

Datum op aanvraag

Niveau Basis+

Opleidingsadvies nodig?
Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken