Mediation AMV-Opleidingen

Misschien ben je aan het zoeken naar een volgende stap in je carrière of wil je gewoon iets heel anders doen de komende jaren, omdat verdienmodellen nu eenmaal gaan veranderen. Dit is geen wens, maar een feit. Heb je dan weleens gedacht aan een opleiding tot mediator?

Mediation is een vorm van bemiddeling die steeds vaker ingezet wordt. Bijvoorbeeld bij echtscheiding, einde samenleving, conflicten over de verdeling van een erfenis, maar ook het opnieuw bekijken van een bestaande omgangsregeling of herberekening van de kinder- en/of partneralimentatie of vanaf 01-01-2018 preventief bij het aangaan van een samenleving of huwelijk.

Als mensen er samen niet meer uitkomen biedt Mediation perspectief. Een mediator stelt zich onafhankelijk op en geeft elke partij de gelegenheid om wensen en belangen in te brengen. Zo komen mensen op een verantwoorde manier weer tot werkbare en toekomstgerichte afspraken. Maatwerk en persoonlijk contact zijn de sleutels voor toekomstig zakelijk succes.

Een mediationproces verloopt vaker soepeler en sneller en heeft een beter eindresultaat tot gevolg en speelt in op verschillende life-events.

De populariteit van Mediation is daardoor enorm aan het toenemen. Een mediator wordt steeds vaker gevraagd vanwege de lagere kosten én vanwege de duurzame oplossingen.

Wil Jij Als Mediator Aan De Slag?

Volg dan de 9-daagse Basis Mediation Opleiding zodat je meteen aan de slag kunt in een opkomend vakgebied als mediator bij allerlei soorten conflicten.

Onze Basis Mediation Opleiding leert je krachtige technieken te hanteren om conflicten zoveel mogelijk te voorkomen of op een prettige, betere manier op te lossen. Al onze Mediation opleidingen zijn MfN en ADR-erkend, zodat je ook nog toe zou kunnen treden tot het register als je dit zou willen.

De basis mediation opleiding is geschikt voor iedereen die als zelfstandig als mediator aan de slag wilt, maar de mediation vaardigheden zijn een goede aanvullingen binnen diverse disciplines.

Mediator zijn geeft meer mogelijkheden binnen je werk, maar is bovendien echt zeer veelzijdig en uitdagend. Na het volgen van de Basisopleiding is het ook mogelijk om je kennis over bemiddeling nog verder uit te breiden met een van onze specialisaties zoals bijvoorbeeld Familiemediation, arbeidsmediation of Scheidingsspecialisme (zeer deskundig ADR – register)