Familie Mediation AMV-Opleidingen

Familieconflicten leiden gemakkelijk tot hoogoplopende spanningen, vooral wanneer het gaat om geld. De familie heeft onderling een lange historie en er is veelal sprake van dieper liggende oorzaken.

Het gevolg? Vervelende rechtszaken in een periode waarin de familie bijvoorbeeld een emotioneel verlies dient te verwerken. Mediation kan dan uitkomst bieden.

Tijdens een opleiding mediation heb je bijvoorbeeld de keuze uit een traject voor familiemediation. Dit is een bijzondere specialisatie, waarmee je de kans hebt om families te helpen met bijvoorbeeld de verdeling van een nalatenschap of een erfenis.

De opleiding tot mediation vormt een specialisatie ten opzichte van de basisopleiding. Het is daarom van belang dat je al voldoende basis binnen het vakgebied hebt, zodat je het niveau op kunt pikken en je de kans hebt je op de belangrijke familiekwesties te richten. 

Mediation voor familiekwesties

De specifieke mediation opleiding voor familiekwesties bereidt je voor op een aantal verschillende situaties en conflicten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de verdeling van de nalatenschap of erfenis. Op dat moment komen er meerdere mogelijke conflicten samen, zowel onuitgesproken conflictsituaties uit het verleden als nieuwe conflicten met betrekking tot geld.

Als mediator weet je waarschijnlijk wat dit in veel mensen naar boven brengt, vandaar dat we daar bewust veel aandacht aan besteden in de opleidingen.

Familiemediation biedt je bovendien de kans om de verschillende belanghebbenden met elkaar in gesprek te brengen wanneer er sprake is van een familiebedrijf of wanneer niet goed duidelijk is wie welke rol heeft in de zorg en omgang.

Is er een familieruzie ontstaan of dreigt dat te gebeuren? Ook dat zijn situaties waarin de familiemediator uitkomst kan bieden door de verschillende partijen in ieder geval weer met elkaar in gesprek te laten gaan.

Praktische opleiding mediation

Uiteraard kun je rekenen op een praktische opleiding mediation, inclusief de accreditatie door de MfN. Dit is de Mediatorsfederatie in Nederland. Het geeft aan dat je kunt rekenen op een inhoudelijk uitdagende opleiding, waarbij we je voorbereiden op situaties die je in de praktijk meteen kunt verwachten. Het levert je 24 PE punten op in categorie 1A, naast 24 PE punten in categorie 2.

Wil je families graag helpen bij de verdeling van hun nalatenschap of de erfenis en op die manier bijdragen aan het voorkomen van familieruzies?

De families zullen het uiteindelijk helemaal zelf kunnen doen, maar als mediator speel je een belangrijke faciliterende rol.

Tijdens de opleiding mediation helpen we je de mogelijke conflicten in kaart te brengen en geven we helder aan wat je hieraan zou kunnen bijdragen. Des te beter je de verschillende belangen en belanghebbenden begrijpt, des te beter het je als mediator voor families ook zal lukken om vanuit je opleiding van toegevoegde waarde te zijn.

Direct inschrijven of meer weten over deze specialistische opleiding tot mediation?

Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.