Familie Mediation AMV-Opleidingen

Familiemediation is een boeiend vak, gericht op het met elkaar in gesprek laten gaan van familie- of gezinsleden. Vaak zijn er ook kinderen bij betrokken. Het is in alle gevallen belangrijk om de wensen en belangen van  mensen tijdens een mediation zo concreet mogelijk te maken.

Het is een van de zaken die tijdens de Familie Mediation Opleiding aan bod komt, waarmee we ervoor zorgen dat je meer theoretische kennis én vooral praktische vaardigheden op doet.

Communicatie is de basis

Net als tijdens de Basis Mediation Opleiding leggen we je helder uit dat goede communicatie de basis vormt. Zonder die communicatie is het onmogelijk om goed met elkaar om te gaan.

We weten van onze naaste familie vaak goed wat er in hen om gaat. Tenminste, dat idee hebben we. In de praktijk valt het niet mee om daadwerkelijk in te schatten wat de ander ervaart of voelt.

Miscommunicatie

Juist op dat punt gaat het daarom geregeld mis. We doen aannamen over wat de ander vindt of hoe de ander ergens mee om zou willen gaan. Dat betekent in de praktijk dat er opgekropte frustraties kunnen ontstaan.

Om dit te voorkomen is het tijdens een mediation belangrijk om zo concreet mogelijk te maken wat de wensen van een ieder zijn. Dat voelt soms onnatuurlijk aan, waardoor we daar veel aandacht aan besteden tijdens de opleiding.

Juist door het heel concreet te maken lukt het tijdens een mediation om op een heldere manier te communiceren, zodat iedereen snapt wat er gaande is.

Opgekropte frustraties

Niet zelden komen er daardoor opgekropte frustraties los, die vaak al maanden of jaren op hun plaats zaten en steeds een beetje in omvang toenamen. Het is de kunst om die frustraties zo snel mogelijk bespreekbaar te maken.

Eenmaal bij een mediator hebben veel familie- of gezinsleden moeite om met elkaar het gesprek aan te gaan. In plaats daarvan verzanden ze in losse verwijten of dreigt er ruzie te ontstaan.

Tijdens de opleiding familie mediation bieden we je inzicht in wat er gaande is en hoe je daar het best mee om kunt gaan. We leren je de theorie over het gedrag en zorgen ervoor dat je daar ook mee kunt oefenen.

Losse verwijten voorkomen bij Familie Mediation

Door partijen te stimuleren in het concreet maken van hun wensen en belangen zorg je ervoor dat belangrijke essentiële zaken naar elkaar worden uitgesproken. Je voorkomt losse verwijten, waardoor de situatie snel had kunnen escaleren. In plaats daarvan leer je de onderhandelingsruimte te herkennen en zorg je er met je achtergrond uit de opleiding voor dat je goed weet hoe je daarmee om kunt gaan.

Benieuwd of de Opleiding Familie Mediation of wellicht de Basisopleiding Mediation iets voor jou is? Bel of mail ons gerust even.