Mediation Opleidingen

Een mediator wordt steeds vaker ingezet vanwege de duurzame oplossingen voor alle partijen.

Erkende mediation opleiding volgen?

Mediation Biedt Perspectief

Als mensen er samen niet meer uitkomen biedt mediation perspectief. Een mediator is onafhankelijk en geeft elke partij de gelegenheid om emoties, wensen en belangen in te brengen.

Zo komen mensen op een verantwoorde manier weer tot werkbare en toekomstgerichte afspraken omdat ze zélf een oplossing voor hun conflict creëren. Een mediation proces verloopt vaker soepeler, sneller en heeft daardoor een beter eindresultaat tot gevolg. Echt een win-win situatie.

Mediation Neemt Toe

De populariteit van mediation is enorm aan het toenemen. Een mediator wordt steeds vaker gevraagd vanwege de lagere kosten én vanwege de duurzame en werkbare oplossingen voor alle betrokkenen.

Wil je Mediator worden? Volg dan onze Mediation Opleiding!

Mediation is een veelzijdig en uitdagend vak om de communicatie tussen mensen beter te laten verlopen. Wil je mediator worden? Mediation kun je als vak inzetten maar je kunt mediationvaardigheden ook binnen je eigen werkzaamheden uitoefenen.

Een inspirerend vak van kennis, attitude én vaardigheden.

Het is belangrijk om naast de theorie ook inzicht te krijgen in verschillende communicatiestijlen, en de mediation- en onderhandelingsvaardigheden te trainen. De theorie wordt stevig verankerd door vele praktische oefeningen. Integratie en praktische toepasbaarheid staan voorop.

Tijdens de opleiding maakt je gebruik van de online leeromgeving. Een leeromgeving boordevol trainingsvideo’s, checklists en relevante documenten.

Een mediation opleiding staat garant voor een investering in jezelf en in jouw toekomst. Je hebt daarnaast een stevige basis om jezelf verder te specialiseren als familiemediator, scheidingsspecialist of arbeidsmediator. Naast specialisatieopleidingen en vakinhoudelijke trainingen bieden we ook een mentorprogramma aan.

Waarom Mediator worden?

Aan een basis mediation opleiding heb je niet alleen iets als je een mediationpraktijk wilt beginnen. Ook op de werkvloer kunnen deze mediationvaardigheden juist goed van pas komen.

Mediaton is een interessant, inspirerend en veelzijdig vak waarbij je optimaal gebruik maakt van communicatieve en conflicthanterende vaardigheden. Je voorkomt dat mensen in een conflict belanden of helpt ze eruit te komen als ze al een conflict hebben. Mediators hebben daarvoor allerlei gedrags- en vaardigheidstools.

Mediators zijn werkzaam binnen diverse zaken, van o.a. (echt)scheidingen, familieconflicten, arbeidsconflicten of burenruzies. Maar een mediator kan ook preventief werken en bijvoorbeeld helpen bij de samenstelling van een team, of bij andere nieuwe samenwerkingen. Een goede mediator creëert uiteindelijk een win-winsituatie voor alle betrokkenen. Het werk is divers, geen dag hetzelfde en het altijd uitdagend.

De mediation opleiding is zowel geschikt voor mensen die mediator willen worden, maar ook erg waardevol voor bijvoorbeeld leidinggevenden, vertrouwenspersonen en klachtbemiddelaars, die deze vaardigheden veelvoudig kunnen inzetten binnen hun functie.

Opleiding tot Mediator

Als je mediator wilt worden is het belangrijk om eerst de basis mediation opleiding te volgen.

Na het afronden van een erkende basis mediation opleiding, kun je je inschrijven in het register van de Mediatorsfederatie Nederland of bij het ADR. Ook kun je je na de basis mediation opleiding verder specialiseren als Familiemediator, Scheidingsspecialist of Arbeidsmediator.

Bij AMV-Opleidingen geven wij uitsluitend erkende mediation opleidingen (zowel de basisopleiding mediation als diverse specialisatie opleidingen). Tijdens de opleiding maakt je gebruik van de online leeromgeving. Een leeromgeving boordevol kennisinhoudelijke video’s, handige checklists, materiaal voor intervisie, overeenkomsten, conceptcontracten en relevante documenten.

Je werkt in kleine groepen met ruimschoots individuele aandacht. Je krijgt gerichte huiswerkopdrachten. Onze bevlogen trainers koppelen inzicht, kennis en vaardigheden zodat je het geleerde direct kunt toepassen. Zij zijn de beste professionals op het gebied van mediation, hebben veel praktijkervaring en zijn sterk in de preventie en het hanteren van conflicten. Hun ervaring en enthousiasme voor het vak dragen ze graag over.

Na de basisopleiding mediation staan wij voor jou klaar om je te adviseren welke stap je verder kunt zetten.

 

Wil je een overzicht ontvangen van al onze opleidingen en trainingen?

Vraag dan onze brochure aan

Contact

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?
Neem dan contact met ons op

mail    Stuur ons een email
whatsapp    Chat met ons 06 81 78 59 75
bellen    Bel ons op 085 888 4 888

Nieuwsbrief

 

Social Media