info@amvopleidingen.nl       T 085 888 4 888

Kind en Scheiding Opleidingen

"Omdat kinderen in en na een scheiding goede begeleiding en een steuntje in de rug verdienen."

Zandkastelenprogramma

Specialisatie training

3 live dagen | ICR register

 

 

Zandkastelenprogramma

Specialisatie training

1 live dag | PE Training

 

 

mediation opleidingen

Specialisatie training

1 live dag | PE training

 

 

beste mediation opleiding

Specialisatie Training

1 live dag | PE Punten

 

 

Opleidingen op het gebied van Kind en Scheiding

Ben je werkzaam als mediator, leerkracht, kindcoach of pedagoog en begeleid je regelmatig ouders en kinderen in een scheiding? Wil je kinderen een steuntje in de rug bieden én ouders het juiste advies geven? Met Het Zandkastelenprogramma® kun je kinderen én ouders de begeleiding geven die ze nodig hebben!

Als ouders gaan scheiden, scheiden de kinderen mee. Een scheiding verloopt vaak onoverzichtelijk en is voor zowel de ouders als de kinderen en de omgeving van het gezin moeilijk bespreekbaar. Het is een periode vol spanning, onrust en onzekerheid en ook als ouders hun uiterste best doen om de kinderen uit de strijd te houden, ervaren de kinderen vaak veel stress.

Kinderen hebben daarom extra aandacht en ondersteuning nodig zodat zij op een voor hun passende manier om kunnen gaan met de scheiding. Helaas wordt deze aandacht en ondersteuning vaak pas geboden wanneer de problemen daadwerkelijk zichtbaar worden op school of in het gezin (denk aan veranderingen in het gedrag van het kind).

Het Zandkastelenprogramma® onderscheidt zich van andere programma’s voor scheidingskinderen, doordat het kan worden ingezet aan het begin van de scheidingsperiode. Het programma is daarmee dus preventief en wordt aangeboden om kinderen van ouders in scheiding de extra aandacht te geven die zij zo hard nodig hebben en om een begin te maken aan het verwerkingsproces. Daarnaast is het programma kortdurend en biedt het eveneens ondersteuning aan ouders.

Als Zandkastelencoach lever je een bijdrage aan het voorkomen en/of verminderen van problemen die voortvloeien uit de scheiding en help je de verwerking van de scheiding op gang te brengen.

Wil je een overzicht ontvangen van al onze opleidingen en trainingen?

Vraag dan onze brochure aan