Online Familie Mediation Opleiding

Live, Interactief Online Leren met Twee Praktijkdagen op Locatie

Ben jij klaar voor het trainen van deze tijd?
Uiteraard bieden wij ook onze opleidingen aan in bijeenkomsten op doordeweekse dagen, met vaste groepen bij elkaar. Hiernaast bieden wij ook onze aanpak: studeren op afstand!

Aan het einde van de live online opleiding vinden er twee praktijkdagen op de trainingslocatie plaats. Deze dagen staan volledig in het teken van het trainen van vaardigheden.

Deze aanpak combineert de flexibiliteit van thuisstudie met de zekerheid van persoonlijke begeleiding, ondersteund door onze geavanceerde online leeromgeving én praktijkdagen. Integreren van het geleerde: toepassen en experimenteren.

Live Online en Interactief Leren met persoonlijke begeleiding 

De kwaliteit en de inhoud is exact hetzelfde

Inclusief twee praktijk/ vaardigheden dagen 

ADR en MfN geaccrediteerd

Opleidingsdagen

1 donderdag 28 januari 2021
2 vrijdag 29 januari 2021
3 donderdag 11 februari 2021
4 vrijdag 12 februari 2021
5 donderdag 25 februari 2021
6 vrijdag 26 februari 2021

7 maandag 8 maart 2021 Live dag in Papendrecht
8 dinsdag 9 maart 2021 Live dag in Papendrecht

Familie Mediator worden?

Wil je je verder specialiseren om (echt)scheidingen en familieconflicten te begeleiden? 

Dan is de geaccrediteerde opleiding tot professioneel familiemediator beslist wat voor jou!

Mediation Biedt Perspectief

Als mensen er samen niet meer uitkomen biedt mediation perspectief. Een mediator is onafhankelijk en geeft elke partij de gelegenheid om emoties, wensen en belangen in te brengen.

Zo komen mensen op een verantwoorde manier weer tot werkbare en toekomstgerichte afspraken omdat ze zélf een oplossing voor hun conflict creëren. Een mediation proces verloopt vaker soepeler, sneller en heeft daardoor een beter eindresultaat tot gevolg. Echt een win-win situatie.

Mediation Neemt Toe

De populariteit van mediation is enorm aan het toenemen. Een mediator wordt steeds vaker gevraagd vanwege de lagere kosten én vanwege de duurzame en werkbare oplossingen voor alle betrokkenen.

Als mediator heb je een dienst waarmee je écht het verschil maakt voor mensen.

Waarom een Live Online Mediation Opleiding

Vanuit ons opleidingsinstituut signaleren wij dat er een grote behoefte is aan live online leren. Dit ligt voor ons als gedachtegoed ten grondslag aan het Live Online Opleiden.

Een klassikale opleiding waarbij je misschien een eind moet reizen, is niet altijd meer de ideale oplossing. Zo zie je in deze tijd de e-learning als manier van opleiden, maar helaas mist hier wel de interactie met de trainer of met andere deelnemers. Juist die interactie maakt het zo waardevol voor je leerproces!

Onze opleiding bestaat uit een innovatieve didactiek waarin de voordelen van e-learning én klassikaal opleiden bijeenkomen. De voordelen van didactiek én techniek. De inhoud van de opleiding wordt in hapklare brokken aangeboden. 

Het kan op elke gewenste locatie, maar juist mét live interactie tussen de trainer en de deelnemers (voordeel van klassikaal onderwijs). Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding.

"Live Online leren is de nieuwe werkelijkheid geworden."

 

Voordeel Live Online Leren

Onze reguliere opleidingen vinden plaats op locatie in Papendrecht. Iedereen reist er naartoe voor een of twee dagen. Bij Live Online Leren blijft iedereen op z’n eigen plek, op het werk of thuis of waar dan ook. Als er maar een computer en internet is. Je komt bij elkaar in een online meeting.

Het voordeel en de meerwaarde van live online leren is de interactie met andere deelnemers. De online-opleidingen zijn live én interactief, niet te verwarren met een e-learning of videocursus.

Het is alsof je met de trainer en andere deelnemers in een trainingsruimte zit – maar dan virtueel. In de ‘virtuele trainingsruimte’ zie je bijvoorbeeld een PowerPoint, een whiteboard en/ of een flipover. Via jouw laptop of computer met webcam, maak je contact met de trainer en andere deelnemers. Hierdoor kan je al jouw vragen stellen, laagdrempelig ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.

Deze prachtig efficiënte combinatie zorgt voor optimale leerresultaten én veel plezier. Onderling contact geeft immers veel energie. 

We zetten diverse werkvormen in, we laten groepen afzonderlijk oefenen met elkaar en de trainer biedt alle expertise en feedback over de materie.

 

 

Wat krijg je

Er vinden 6 Live Online bijeenkomsten plaats. Per bijeenkomst worden er 4 sessies per dag gegeven.
1 sessie duurt 1,5 uur. Je volgt de live online sessies met een groep mededeelnemers én een vaste trainer. Van jou als deelnemer verwachten we een actieve deelname tijdens de sessies. Je verdiept je naast de psychologische en gedragswetenschappelijke kanten ook in de financiële, juridische en fiscale aspecten.

Jouw rol als mediator
Jouw rol als familie mediator (eisen van het beroepsprofiel mediator) staat gedurende de opleiding centraal.

Studiebelasting
De studiebelasting aan huiswerk tussen de lesdagen is ongeveer 5-10 uur.

Online Leeromgeving
Tijdens de specialisatie opleiding maak je gebruik van de online leeromgeving. Hierin staan o.a. diverse kennisinhoudelijke video's, handige checklists, materiaal voor intervisie, overeenkomsten en conceptcontracten.

Kleine groepen
Je werkt in kleine groepen met ruimschoots individuele aandacht. Je krijgt gerichte huiswerkopdrachten. Onze ervaren trainers koppelen inzicht, kennis en vaardigheden zodat je het geleerde direct kunt toepassen. Zo ontwikkel je je tot een praktisch én professioneel familie mediator.

Examen
Aan deze opleiding is geen examen verbonden. Aanwezigheid bij alle lesdagen is verplicht om het certificaat te krijgen. Tussendoor maak je huiswerkopdrachten, zodat deze tijdens de lesdagen kunnen worden behandeld.

Certificaat
Na afronding van de opleiding en op basis van aanwezigheid en actieve deelname ontvang je het erkende certificaat van AMV-Opleidingen.

In deze specialisatie opleiding ontwikkel je je tot professioneel familie mediator.

Familie Mediation kan o.a. worden ingezet bij:

(Echt)scheiding.
Zorg en omgangsregeling.
Samengesteld gezin.
En natuurlijk nog veel meer!

 

Online Leeromgeving

Een leeromgeving boordevol kennisinhoudelijke video’s, handige checklists, materiaal voor intervisie, overeenkomsten, conceptcontracten en relevante documenten.

Onderwerpen


Thema Juridisch
Basiskennis* van de wettelijke regelingen omtrent ouderschap, afstamming en gezag over minderjarigen.
Basiskennis van het erfrecht.
Basiskennis van de afwikkeling van pensioenaanspraken.
Basiskennis van het huwelijksvermogensrecht.
Basiskennis van het recht omtrent kinder- en partneralimentatie.
Basiskennis van de processuele afwikkeling van echtscheidingen.
Basiskennis van samenlevingsvormen.
Basiskennis van het internationaal privaatrecht met betrekking tot familiekwesties.
Basiskennis van het ouderschapsplan.
Basiskennis van de samenstelling van een (echt)scheidingsconvenant en vaststellingsovereenkomst.

Basiskennis* is voldoende kennis om valkuilen te herkennen en tijdig naar een professionele derde te kunnen verwijzen.

 

Onderwerpen


Financiële en fiscale kennis
Basiskennis* van het maken van een eenvoudige vermogensopstelling ten behoeve van de verdeling van een gemeenschap van goederen en/of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden.
Basiskennis van het maken van een eenvoudig overzicht van de kosten van levensonderhoud ten behoeve van het globaal bepalen van de behoefte.
Basiskennis van het maken van een eenvoudige alimentatieberekening volgens de gangbare Alimentatienormen ten behoeve van het globaal bepalen van de draagkracht.
Basiskennis van de standaardregeling van de Wet Verevening Pensioenrechten bij Scheiding, en de standaardregeling van de Pensioenwet.
Basiskennis van de meest voorkomende fiscale en financiële aspecten van een scheiding.
Basiskennis van het verschil tussen kosten van huishouding en overgespaarde inkomsten.
Basiskennis van het verschil in vermogensafwikkeling tussen huwelijken in gemeenschap van goederen, en onder huwelijkse voorwaarden en andere vormen van partnerschap (ongehuwd samenwonen, samenlevingscontract, al dan niet geregistreerd).

Basiskennis* is voldoende kennis om valkuilen te herkennen en tijdig naar een professionele derde te kunnen verwijzen.

Onderwerpen


Gedragswetenschappelijke kennis
Basiskennis* van de psychologische, sociale en fysieke factoren.
Familiekwestie bij kinderen en volwassenen.
Basiskennis van de ontwikkelingsfases bij kinderen en de bijbehorende behoeften en gedragingen, in het bijzonder over gedragingen bij loyaliteitsconflicten en verlies.
Basiskennis en kunde om te communiceren met kinderen.
Basiskennis van de gevolgen van nieuw samengestelde gezinnen.
Basiskennis van relatie-/ruziemodellen in gezinnen en families.
Basiskennis van culturele diversiteit bij mediation.

Basiskennis* is voldoende kennis om valkuilen te herkennen en tijdig naar een professionele derde te kunnen verwijzen.

 

“Waar mensen zijn, ontstaan onvermijdelijk ergernissen en conflicten."

Ontmoeten, verdiepen en ondernemen

Dat is waar wij als opleider voor staan én voor gaan. Wij geloven in de waarde van professionele mediation en de kansen die dat biedt voor mensen, organisaties én voor de samenleving.

"Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid."

 

Wat heb je nodig

Het online klaslokaal biedt de unieke mogelijkheid om elkaar live te spreken en te zien, terwijl je hier niet voor hoeft te reizen.
Een computer of laptop met een stabiele internetverbinding.
Een rustige werkplek.
Eventueel een headset of oortjes met een microfoon.
Een webcam.

Persoonlijke aandacht

We leven in een tijd waarin de traditionele manier van werken en leren onderhevig is aan continue veranderingen. We willen een leven lang leren en ons ontwikkelen, op de momenten dat het ons uitkomt en op elke locatie waar we ons bevinden. We willen efficiënter leren, het liefst voor minder geld, maar wel met veel rendement. We werken met kleine groepen, zo kunnen we maximale persoonlijke aandacht bieden.
Live Online Leren met twee praktiijkdagen biedt uitkomst.

 

Mediation is een veelzijdig vak

Scheiden is een life-event
Goede begeleiding bij een (echt)scheiding is essentieel voor alle betrokkenen. Als professional maak jij hierin het verschil. Specialisatie van de mediator is noodzakelijk omdat er bij het begeleiden van (echt)scheidingen veel komt kijken.

Opbouw Opleiding
De opleiding is opgebouwd uit drie thema's; de relationele, de zakelijke en de juridische kant van een (echt)scheiding. Als familiemediator heb je naast kennis ook vaardigheden nodig om partijen deskundig te begeleiden.

Tijdens de opleiding leer je van alles over het mediationproces bij (echt)scheiding. Jouw rol als familiemediator staat hierbij centraal. Zo is er aandacht voor inhoudelijke zaken die geregeld moeten worden, zoals de juridische, de fiscale en de financiële kant van een (echt)scheiding als natuurlijk ook het emotionele, psychologische proces van (echt)scheiding.

"Scheiden is geen juridisch probleem maar een relationele kwestie."

“Met mediation voorkom je verdere escalatie.”

Is deze opleiding geschikt voor jou?

 

Je hebt de basis mediation opleiding succesvol afgerond.

Je wil je verder specialiseren in familiezaken.

Je wil de aantekening ‘familiemediation’ in het register van de ADR of van de Mediatorsfederatie Nederland.

Als je je wil inschrijven bij de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor je voor toevoegingszaken in aanmerking komt is deze specialisatie een vereiste.

Je wil je maximaal inzetten, wil actief meedoen én bent aanwezig tijdens alle contactmomenten.

“Van vernieuwend leren tot specifieke vakinhoud.”

Voordelen op een rij

 ✓ Live contactmomenten; efficiënter en effectiever.
Innovatief en interactief onderwijs.
Succesvolle combinatie van onderwijsvormen.
Tijdwinst en gemak; geen reistijd (en kosten) en vanuit huis te volgen.
Contact houden via het leerplatform, ook na de training/ bijeenkomst.
Kennis direct toepasbaar in de praktijk.
Integreren van het geleerde: toepassen en experimenteren.
Persoonlijke begeleiding.
  Stillere deelnemers zijn online vaak actiever.
  Extra mogelijkheden voor maatwerk.
  Interactie en meer contactmomenten voorkomen uitval.

 

 

Specialiseren AMV-Opleidingen

Online Familie Mediation Opleiding

Je krijgt een digitale lesreader, de volledige online leeromgeving én twee praktijkdagen op onze locatie in Papendrecht.

Investering
Jouw investering voor de online variant is 2295,- excl. btw of 2524,50
vrijgesteld van btw.
Het prijsverschil met de opleiding op locatie zit in de kosten voor locatiehuur en arrangementskosten.

De kwaliteit én de inhoud van de opleiding is vanzelfsprekend exact hetzelfde!

Literatuur (inspiratie, niet verplicht)
Personen- en familierecht & erfrecht in een notendop.

Welke juridische gevolgen heeft een huwelijk? Wie zijn iemands erfgenamen? Op welke gronden kan iemand zijn naam wijzigen? Wat houdt een samenlevingsovereenkomst in? Kan iemand zijn kind onterven? Het personenrecht, het familierecht en het erfrecht geven antwoord op dergelijke vragen.

€ 2295 ex. btw.

“AMV biedt het volledige opleidingstraject van mediator, tot scheidingsspecialist, tot ondernemer aan.”

Wil jij de Live Online Familie Mediation Opleiding volgen?