Enneagram Basismodule

Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? Het Enneagram is een krachtig model wat snel inzicht in talenten, eigenschappen en valkuilen van jezelf én anderen geeft. 

 

 Persoonlijke ontwikkeling
 Krachtig persoonlijkheidsmodel 
 Professionele communicatie
Algemeen

ONTDEK DE KRACHT VAN HET ENNEAGRAM

Vaak genoeg gaan gesprekken niet zoals je van tevoren had verwacht, waar je op had ingezet of leidt het niet tot de uitkomst die je voor ogen had. Bij de ene vraag ontstaat er meteen actie, terwijl er bij een soortgelijke vraag van een ander weerstand kan ontstaan. Waar ligt dit speelveld? Hoe kan het komen dat de één heel emotioneel reageert, om de hete brij heen blijft draaien, terwijl de ander al zoveel oplossingen heeft aangedragen?

Gelukkig kun je deze communicatie en patronen effectiever begeleiden en laten verlopen. Conflicten ontstaan tussen mensen daar waar ze elkaar niet meer “verstaan”. Mensen willen elkaar niet meer begrijpen. Achter ieder gedrag zit een strategie. En dat is dus precies waar we naartoe moeten.

Inzichten in je eigen strategieën zorgt ervoor dat je jouw eigen kwaliteit sterker kunt benutten en je jouw eigen valkuilen sneller herkent. Daarbij zorgen deze inzichten er ook voor dat je hierop kan inspelen zodra je dit bij de ander signaleert.

Het Enneagram is een persoonlijkheidsmodel, gebaseerd op negen typen. Dit krachtige, psychologische systeem geeft inzicht in de achterliggende strategieën van onszelf en van anderen. Er wordt altijd gehandeld vanuit een eigen mechanisme, juist vóórdat het gedrag zichtbaar wordt.

Het Enneagram biedt de mogelijkheid om te ontdekken welke strategie bij jou hoort en vanuit welk mechanisme jij functioneert. Dit levert een effectievere, betere en ook leukere samenwerking op, zakelijk en privé. Want om tot verbetering van de resultaten te komen, is het noodzakelijk elkaar eerst goed te begrijpen.

Het Enneagram geeft praktische inzichten in ieders kwaliteiten en valkuilen, inzichten in de mentale- en emotionele drijfveren en juist ook de schakel biedt tussen jouw eigen type en die van anderen om jou heen. Het biedt handvatten waarmee je effectiever kan communiceren, bewuster kan leidinggeven en betere resultaten kan boeken.

De theorie van het Enneagram maakt duidelijk dat één van de negen typen het meest op jou van toepassing is. Elk type heeft een eigen specifieke strategie die tot succes leidt, en juist ook overtuigingen met zich meebrengt. Inzicht in je eigen type helpt je jouw eigen drijfveren beter te begrijpen en zorgt ervoor dat je doelstellingen ook makkelijker behaald.

Deze training biedt zowel het theoretische kader als de praktische aanpak. De inzichten vanuit het model kan je levenslang inzetten voor jouw eigen communicatie, verbinding en begrip. Echt inzicht in je eigen handelen, én in dat van anderen.

 

Programma
Duur en tijd
Voor wie
PE-Punten
Reactie van cursisten

275,- exclusief BTW
302,50 vrijgesteld van BTW

2 dagen

Gemiddeld een 9,5

17 en 18 juni 2020

Niveau Basis+