#27 Podcast Echt Kiezen Verandert en Verrijkt Je Leven

Echt kiezen verandert en verrijkt je leven!

Ineens ontmoet je iemand tijdens de opleiding scheidingsspecialist die je raakt. Iemand met een verhaal waarin je gewoon voelt dat hier een enorme weg in is afgelegd. Iemand die zo goed kan vertellen wat hij heeft gedaan op de momenten dat hij zich ongelukkig voelde. Welke keuzes heeft hij moeten maken. Welke hindernissen heeft hij moeten overwinnen.

De zorg en angst die hij had toen hij met zijn verhaal naar buiten kwam. Een moeilijke maar onvermijdelijke beslissing nemen om echt voor jezelf te gaan en te gaan staan. Maar ook weten dat je mensen pijn gaat doen. Een scheiding volgde en Rene heeft nu een latrelatie met zijn vriend. 

René Speelman

Ik ga in gesprek met René Speelman, 49 jaar oud, alleenstaande vader van 3 kinderen, een dochter van 18 en een tweeling (zoon en dochter) van 16. 

Financiële dienstverlening

René heeft meer dan 20 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt en dan vooral voor vermogende particulieren. Hetgeen wat hem daarin het meeste aansprak waren de persoonlijke verhalen van de mensen. Vooral als cliënten door een emotioneel zware periode gingen, zoals een ziekte, overlijden of scheiding, merkte hij dat hij juist daarvan toevoegde waarde was. Door er voor ze te zijn, te luisteren en goed door te vragen naar wat ze wilden en dit uiteraard dan ook te regelen of in gang te zetten.

Toekomst

Nu is René zich aan het specialiseren tot Register Scheidingsspecialist en kan hij zijn ervaring, kennis en vaardigheden optimaal inzetten om scheidende mensen te begeleiden naar hun nieuwe toekomst. Dit start met inzicht, duidelijkheid en rust in hun financiële situatie en toekomst. Vanuit die basis van financiële rust zijn mensen beter in staat keuze te maken over de zaken die er echt toe doen, zoals de zorg en opvoeding van hun kinderen.

Uiteindelijk wil je dat partijen op een goede manier uit elkaar gaan. René: “En dat geeft mij persoonlijk voldoening als ik straks in deze heftige fase van het leven van mensen het verschil kan maken.” Ook geeft hij aan: “Ik wandel veel en loop graag hard, zo houd ik mezelf mentaal scherp en fris. Ik ben positief ingesteld en denk graag in kansen en mogelijkheden.”

Samen hebben we vooraf besproken hoe we een stukje van zijn indrukwekkende verhaal goed konden neerzetten. Een verhaal dat gevoelig is en ligt en waarmee je niemand wilt kwetsen. Een zuiver, puur, authentiek verhaal, recht uit het hart. 

Een man met een gouden hart en een prachtige missie. 

Ik heb enorm veel bewondering en respect voor René! Luister zeker naar zijn verhaal. 

 

Kies hieronder je favoriete player of luister hem op deze pagina!

Hier kun je alle podcasts afleveringen vinden