Opleiding De Kinderen Scheiden Mee

Methodiek Het Zandkastelenprogramma®

Heb je een eigen praktijk voor kindercoaching? Ben je werkzaam in het onderwijs? Heb je ruime ervaring met het werken met kinderen bijvoorbeeld binnen een zorginstantie of binnen een eigen scheidingspraktijk? Wil je kinderen een steuntje in de rug bieden én ouders het juiste advies geven? Met het programma De Kinderen Scheiden Mee kun je kinderen én ouders de begeleiding geven die ze hard nodig hebben!

De Kinderen Scheiden Mee Methodiek Het Zandkastelenprogramma® is geaccrediteerd door het SKJ, MfN, het ADR en ICR. Het programma wordt tevens als preventieve interventie aanbevolen vanuit het NJI (Nederlands Jeugdinstituut).
Algemeen

ALGEMEEN

Als ouders gaan scheiden, scheiden de kinderen mee. Een scheiding verloopt vaak onoverzichtelijk en is voor zowel de ouders als de kinderen en de omgeving van het gezin moeilijk bespreekbaar. Het is een periode vol spanning, onrust en onzekerheid en ook als ouders hun uiterste best doen om de kinderen uit de strijd te houden, ervaren de kinderen vaak veel stress.

Kinderen hebben daarom extra aandacht en ondersteuning nodig zodat zij op een voor hun passende manier om kunnen gaan met de scheiding. Helaas wordt deze aandacht en ondersteuning vaak pas geboden wanneer de problemen daadwerkelijk zichtbaar worden op school of in het gezin (denk aan veranderingen in het gedrag van het kind).

Het programma De Kinderen Scheiden Mee Methodiek Het Zandkastelenprogramma® onderscheidt zich van andere programma’s voor scheidingskinderen, doordat het kan worden ingezet aan het begin van de scheidingsperiode. Het programma is daarmee dus preventief en wordt aangeboden om kinderen van ouders in scheiding de extra aandacht te geven die zij zo hard nodig hebben en om een begin te maken aan het verwerkingsproces. Daarnaast is het programma kortdurend en biedt het eveneens ondersteuning aan ouders.

Als coach van de Kinderen Scheiden Mee lever je een bijdrage aan het voorkomen en/of verminderen van problemen die voortvloeien uit de scheiding en help je de verwerking van de scheiding op gang te brengen.

Programma
Duur en tijd
Voor wie
Investering
Register
PE-Punten
ICR-Register AMV-Opleidingen
SKJ_logo-e1525093474269
ADR-Register-Company-Logo
mfn_register_logo-1

Op Locatie
1095 ex btw
1200,- vrijgesteld van btw

*Inclusief het boek  "Schei eens uit", t.w.v. 19,95.
*niet inwisselbaar voor geld.

3 dagen

29, 30 januari en 5 februari
28, 29 mei en 4 juni

Niveau Basis+