CRKBO Centraal Register Kort Beroep Onderwijs

Wij zijn geregistreerd bij het CRKBO

Geregistreerd bij het CRKBO

Centraal Register Kort Beroep Onderwijs

Opleiders met een CRKBO keurmerk kunnen opleidingen en trainingen aanbieden vrijgesteld van BTW. Dit is interessant voor deelnemers die de BTW niet kunnen verrekenen.

Ons opleidingsinstituut AMV-Opleidingen is getoetst op: zorgvuldigheid, rechtszekerheid, kenbaarheid, redelijkheid en betrouwbaarheid. Wij hebben de toetsing met goed gevolg doorstaan en zijn opgenomen in dit register.

Door de registratie in het CRKBO register heeft AMV-Opleidingen een BTW vrijstelling voor al onze opleidingen en trainingen. In het register worden alleen opleiders opgenomen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

BTW Vrijstelling

Als AMV-Opleidingen denken wij graag mee met onze cursisten. Zo hebben wij besloten om onze cursisten de mogelijkheid te bieden om te kiezen voor een btw-vrijgestelde prijs. Voorheen was dit door extra kosten en administratie onhaalbaar. De btw-vrijstelling kan voor verschillende instanties én voor particulieren aantrekkelijker zijn, omdat zij geen btw kunnen terugvorderen.

Alle prijzen vermeld op deze website zijn exclusief btw. Voor cursisten of organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, bestaat de mogelijkheid vrij van btw gefactureerd te krijgen. Deze prijzen staan apart vermeld op de website. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader als je geen btw kunt terugvorderen. 

Hoe werkt de btw-vrijstelling precies?
Graag geven we je hier antwoord op met behulp van een voorbeeld.

1) Jouw organisatie/ onderneming kan wel btw terugvorderen.
In dat geval betaal je bij ons een cursusprijs van 1.000 euro + 21% BTW, maar dat kun je terugvorderen bij de overheid. Een btw-vrijgestelde factuur is niet interessant, omdat vanwege de kostendekkende btw vrijcorrectie van 10% je dan totaal 1.100 euro investeert ten opzichte van 1.000 euro. Kies in het formulier van jouw inschrijving dan: ik wil de factuur graag dan voor Factuur Privé. Dit is dan voordeliger.

2) Jouw organisatie/ onderneming kan geen btw terugvorderen.
Stel dat je zou kiezen voor een factuur met 21% BTW, dan betaal je bij een cursusprijs van 1.000 euro een totaalprijs van 1.210 euro.

Je kunt de btw van 210 euro dan niet terugvorderen. Nu bieden wij ook de keuze een factuur zonder btw aan te vragen. Door deze keuze te bieden, zijn wij als opleider genoodzaakt een kostendekkende correctie van 10% op de investeringsprijs in rekening te brengen. Zo betaal je bij een cursusprijs van 1.000 euro een totaalprijs van 1.100 euro. Kies in het formulier van jouw inschrijving dan: ik wil de factuur graag dan voor Factuur Privé. Dit is dan voordeliger.

BTW rekenvoorbeeld:
Factuur met btw
Prijs van de opleiding/training 1.000,-
21% btw 210,-
Totaal van de factuur 1.210
Nettoprijs als je btw kunt terugvragen is dan 1.000,-

Factuur zonder btw
Prijs van de opleiding/training 1.000,- 0% btw
10% btw-vrijcorrectie 100,-
Totaal van de factuur 1.100,-.
Nettoprijs als geen btw kunt terugvragen is dan 1.100,-.
Deze btw-vrijcorrectie wordt gevraagd om de kosten van onze kant voor de btw-keuze te dekken.

CRKBO opleider