Consultatief Verkopen

"Begrijpen hoe mensen willen kopen."

Het veranderende behoeftepatroon van de klant verschuift van product naar maatwerkoplossing. Klanten vinden op het internet de toegang tot steeds meer informatie die voorheen alleen was voorbehouden tot een adviseur. Mensen zoeken een adviseur die als specialist wordt gezien, die écht maatwerk levert. Verkoopgesprekken gaan er anders uitzien, er ontstaan andere businessmodellen. Positieve klantbeleving, adviserend verkopen; dat is waar het om draait. 

Algemeen

ALGEMEEN

Een product of dienst op zichzelf is niets waard. Het krijgt pas waarde op het moment dat het iets toevoegt aan het leven van de potentiële klant. Belangrijk onderdeel van je werk is het opbouwen van een goede relatie met je klanten. 

Houd dus niet alleen rekening met wat de klant aangeeft nodig te hebben, maar neem juist ook het 'onbekende potentieel' in beschouwing. Een goed product is niet meer voldoende om het hart van de klant te winnen.

Wanneer je de kunst van consultatief verkopen verstaat, kun je gesprek met je klant tot een nog beter resultaat brengen, zonder in te leveren op jouw eigen belang. Daarmee is consultatief verkopen een geweldige vaardigheid om goed te beheersen.

De training consultatief verkopen gaat in op de laatste maatschappelijke ontwikkeling binnen het aanbieden van diensten én producten. Vertrouwen krijgen, de gemiddelde orderwaarde verhogen en een lange-termijn-relatie opbouwen met de klant, dat is waar het omdraait.

Programma
Duur en tijd
Voor wie
PE-Punten

325,- ex. BTW
357,- vrijgesteld van BTW

1 dag

Gemiddeld een 9,2

Incompany

Niveau Gevorderd

Opleidingsadvies nodig?
Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken