Je wil als mediator, kindercoach of scheidingsspecialist aan de slag.

Je bent toe om de volgende stap te zetten. De stap naar ondernemerschap. Er komt veel op je af. Een website, een logo, naar de KvK, social media, en ga zo maar door. Je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Je wilt een bedrijf die eer doet aan alle kennis en ervaring die je hebt. Een bedrijf dat helemaal bij jou past. Maar hoe haal je nu je (eerste) klanten binnen? Want klanten hebben volop keus. Hoe zorg je er nu voor dat ze voor jou kiezen. Goed zijn in je vak maakt je immers nog geen ondernemer. Ondernemerschap is een vak op zich. Beslist een uitdagend vak.

Ondernemen is meer dan je passie volgen. Boekhouding, leiding nemen, klantcontact, marketing, het hoort er allemaal bij. Vooral bij kleine bedrijven geldt, hoe kleiner het bedrijf, hoe meer je de neiging hebt alles zelf te willen doen. Niets mis mee, maar het kan voorkomen dat je op een bepaald gebied vastloopt en er zelf niet uitkomt.

De twijfels slaan toe. Hoe kun je nu het beste je netwerk benaderen. Hoe zet je nu je bedrijf goed op de kaart? Waarom zouden klanten voor jou kiezen? Wat voor toegevoegde waarde lever jij? Wat ga je nu bieden. Er zijn er al zoveel.

Ondernemen is een vak. Het vraagt andere vaardigheden van je. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sales, marketing, financiën, zichtbaarheid, kwaliteit, werkprocessen, netwerken en structuur. De meeste professionals hebben half niet door wat voor positieve impact zij kunnen hebben. Zonde!

"Kennis hebben van je vak maakt je nog geen ondernemer."

Een goed aanbod verkoopt zichzelf?

Veel ondernemers trappen in deze denkfout: als ik maar een goed aanbod heb, dan komen de klanten vanzelf op me af. Maar in de praktijk blijkt het helaas niet zo te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos, en je hebt ook ideeën in overvloed. Ideeën om je aanbod verder te verbeteren. Om iets te gaan doen met social media. Andere kanalen uit te proberen.

Maar welke stap gaat jou nu echt vooruithelpen? Wat is nu een slimme aanpak voor de groei en opbouw van jouw bedrijf? Wat draagt jouw ondernemerschap bij aan jouw persoonlijke doelen in het leven? Pas als je daar antwoord op hebt gegeven kun je een doel stellen en een strategie bepalen voor jouw bedrijf.

Ondernemerschap vraagt om een combinatie van eindeloze inspiratie en creatie drang enerzijds en doorzettingsvermogen en veerkracht anderzijds, om telkens weer op te staan als het tegenzit.

Ondernemen met impact, plezier en gemak

Als opleider zien wij diverse cursisten na de opleiding starten met een eigen bedrijf. De afgelopen periode zagen wij ook de snel stijgende behoefte aan ondersteuning én begeleiding op het gebied van ondernemen. Deze behoefte herkennen wij als ondernemer als geen ander. Vanuit deze gedachte is het Ondernemers Groei Traject ontstaan.

Ondernemers Groei Traject
Het Ondernemers Groei Traject

Het is belangrijk dat je weet wie jij bent als ondernemer en waar jouw bedrijf voor staat. In het Ondernemers Groei Traject leer je hoe je dat doet en hoe je daardoor klanten krijgt. We benutten de kracht van ons eigen netwerk optimaal.

Wij helpen jou om je authentieke boodschap te vinden, en die uit te dragen naar de wereld. Wij leren je hoe je een onderscheidende positie in de markt inneemt, naamsbekendheid opbouwt, hoe je online zichtbaar wordt én hoe je acquisitie goed in kunt zetten. Zo kun jij jouw bedrijf verwezenlijken dat écht bij jou past.

Het ondernemer groei traject is gericht op de mens achter de ondernemer. Inspiratie, motivatie, samen hard werken en hard plezier maken dat is de doelstelling. Want hoe uitdagend is het, om er echt achter te komen wie jij bent als ondernemer, waar je voor staat, én waar jouw bedrijf voor staat.

Wij richten ons op de mens achter de ondernemer. Onze pijlers zijn van daaruit ook inspiratie, motivatie en plezier maken. Waarbij hard werken deze machine laat draaien.

"We werken van dromen naar doelen, van doelen naar strategie, van denken naar doen."

Met een kleine groep gelijkgestemde deelnemers gaan we hard aan de slag. Alle modules helpen je stap voor stap verder in het ondernemerschap.

Sparren en brainstormen met mede-deelnemers is een goede manier om geïnspireerd te blijven, je eigen ambitie verder aan te wakkeren, elkaar te prikkelen, uit te dagen, met elkaar mee te denken en te netwerken.

We dagen je om het beste uit jezelf te halen, zowel persoonlijk als zakelijk! Om je te helpen, te activeren en te prikkelen om echt in actie te komen. We vinden het belangrijk om jou te kennen, te weten wat je bezighoudt en hoe we je daarbij zo goed mogelijk kunnen helpen. We vertellen wat we zien dat jij niet ziet. We houden je scherp.